Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Євстратій: Якби СБУ не взялись за відео, то в УПЦ МП і досі писали про «фейки ПЦУ»

    Речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) прокоментував зізнання митрополита Павла про те, що відео із Києво-Печерської Лаври із «дзвонами над росією» виявилось правдивим.

    «Який феєричний черговий “пшик”. Вчора в усі труби сурмили, що спів у Лаврі про Росію – фейк, сьогодні визнають – не фейк. Цікаво – там так само завзято перепросять за звинувачення ПЦУ в “поширенні фейків”, як писали вчора коментарі з нападками на нас?», – іронічно написав архієпископ Євстратій.

    Він додав, що якби СБУ не взялася за перевірку УПЦ МП досі «дружно би писала про “фейки від ПЦУ”».

    У коментарях люди пропонують виганяти представників УПЦ МП із Лаври. «Але чому і досі не прикриють цю лавочку? Скільки ж можна», – пишуть вони. Хтось запропонував вибачитись речнику УПЦ МП Миколі Данилевичу.

    Нагадаємо, 13 листопада священник ПЦУ Михайло Омельян опублікував відео на якому чутно, як у Києво-Печерській лаврі віряни УПЦ МП співають пісню про «захист Росії» Богородицею. Відео, яке йому надали студенти Київської Православної Богословської Академії. Пізніше у СБУ і Нацполіції повідомили, що вже працюють над відео з Печерської лаври, де співають «Звон плывёт над Россиею». Міністр Ткаченко заявив, якщо відео про “Матушку-Русь” автентичне, послідують процесуальні дії щодо очільників УПЦ МП.

    14 листопада архієпископ УПЦ МП Іоана (Черепанов) визнав, що у Києво-Печерській Лаврі справді співали про «дзвони над росією, пробуждаетса матушка Русь». Він опублікував коментар намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя) про скандальне відео. Пізніше Черепанов видалив свій запис.

    Найсвіжіше

    Популярне