Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У рф бідкаються, що США та інші недружні держави «загрожують традиційним цінностям»

    В той час, як росія вже 8 років веде кровопролитну і несправедливу загарбницьку війну, в Кремлі не змучились брехати про традиційні цінності. Рашисти вирішили  вбивати і одночасно зі своїми злочинами говорити про щось хороше.

    Так в «Основах державної політики щодо збереження та зміцнення традиційних російських духовно-моральних цінностей» росії йдеться про те, що: «Загрозу традиційним цінностям становлять діяльність екстремістських та терористичних організацій, окремих засобів масової інформації та масових комунікацій, дії Сполучених Штатів Америки та інших недружніх іноземних держав, низки транснаціональних корпорацій та іноземних некомерційних організацій, а також діяльність деяких організацій та осіб на території Росії»

    Про це йдеться у документі, затвердженому у середу указом президента РФ, повідомляють росЗМІ.

    У самому документі наголошується, що Основи “є документом стратегічного планування у сфері забезпечення національної безпеки РФ”. Основи конкретизують окремі положення стратегії нацбезпеки Росії, доктрини інформаційної безпеки, стратегії протидії екстремізму в росії до 2025 року.

    Таким чином російська федерація не тільки поширює брехню про боротьбу за традиційні цінності, але хоче цією маячнею якось виправдати свою неприязнь до США і опосередковано війну в Україні.

    Як зазначається в російському документі, “традиційні цінності – це моральні орієнтири, що формують світогляд громадян Росії, що передаються від покоління до покоління, що лежать в основі загальноросійської громадянської ідентичності та єдиного культурного простору країни”.

    Що цікаво, до традиційних цінностей віднесені “життя, гідність, права і свободи людини, патріотизм, громадянськість, служіння Батьківщині, відповідальність за її долю, високі моральні ідеали, міцна родина, творча праця, пріоритет духовного над матеріальним, гуманізм, милосердя, справедливість, колективізм та взаємоповага, історична пам’ять та наступність поколінь, єдність народів Росії”.

    Нібито правильні слова, але сучасна росія зовсім не дотримується ні свободи людини ні права на життя і гідності, адже переслідує всіх, хто не згодний із війною чи вбивчою і загарбницькою політикою кремля. Тобто, вбивці і гвалтівники не мають ніякого права говорити про якісь там моральні цінності, поки не покаються в своїх злочинах і не змінять свій спосіб життя.

    В Основах підкреслюється, що християнство, іслам, буддизм, іудаїзм та інші релігії вплинули на формування традиційних цінностей, спільних для віруючих і невіруючих громадян.

    “Особлива роль у становленні та зміцненні традиційних цінностей належить православ’ю”, – йдеться у доктрині. Тому можна сказати, що РПЦ причетна до того, що назвала “традиційними цінностями” гріховну, диявольску і несправедливу війну росії проти України.

    Самі по собі традиційні цінності не є чимось поганим, але в російській федерації навіть це поняття намагаються перекрутити і взяти на озброєння для своїх злочинних геополітичних цілей. “Традиційні цінності”, як і Церква перетворилась на ідеологічний інструмент рф для здійснення агресії проти України і протистояння Заходу.

    Що цікаво, росія — лідер по самотніх матерях, за кількістю розлучень, абортів, самогубств тощо. Сказати, що там є потужні сімейні цінності — важко. Тим більше коли традиційною цінністю оголошено їхати на війну проти України.

    Автор: диякон ПЦУ Петрущак Іван.

    Найсвіжіше

    Популярне