Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині напередодні першої служби громади ПЦУ з храму поцупили хрест та ікони

    У Свято-Воскресенському храмі села Кияж Доросинівської громади Волинської області сталася крадіжка. З приміщення винесли велику кількість церковного вжитку.

    У п’ятницю, 11 листопада, у селі працювали полісмени, передає «Район.Рожище».

    За словами людей, зокрема, з храму зник хрест, плащаниця та деякі ікони. Це ті речі, зникнення яких побачили одразу й викликали поліцію. Увесь перелік речей, що вкрали, складали працівники поліції.

    Напередодні релігійна громада Свято-Воскресенського храму ПЦУ села Кияж отримала витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на будівлю церкви. Прихожани готувалися до першої служби українською мовою, що мала відбутися у неділю, 13 листопада.

    Досі у храмі богослужіння відправляв священник УПЦ (МП) Анатолій Дем’янчук. Жителі села кажуть, що бачили, як прихильники УПЦ (МП) виносили з церкви якісь речі.

    У липні цього року релігійна громада Свято-Воскресенського храму села Кияж Доросинівської громади вирішила покинути московський патріархат та приєднатися до Православної церкви України.

    Архиєрей Православної Церкви України, митрополит Луцький і Волинський Михаїл підписав розпорядження про прийняття у клір Волинської єпархії Православної церкви України Свято-Воскресенської парафії села Кияж Доросинівської громади.

    Найсвіжіше

    Популярне