Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Дякуємо Збройним Силам України за відновлення дару свободи для Херсону — предстоятель УГКЦ

    Сьогодні від усього нашого Божого люду складаю подяку Збройним Силам України за те, що відновили дар свободи для Херсону та всієї правобережної Миколаївщини і Херсонщини.

    Про це сказав предстоятель Української греко-католицької Церкви Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 262-й день великої війни, повідомляє сайт УГКЦ.

    «Мабуть, минулий день увійде в історію України як День звільнення українського Херсону. Ми вчора розчулено дивилися відео, як мешканці Херсону і Херсонщини зустрічали українських воїнів із квітами, з українськими прапорами, а найголовніше — зі сльозами радості та з усмішками, що нарешті вони вільні», – йдеться в повідомленні.

    Водночас, додав предстоятель УГКЦ, на всій лінії фронту протягом минулої доби йшли тяжкі бої. Ворог невпинно завдавав ударів по мирному населенню. Було обстріляно близько 25 міст і сіл України у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та навіть Вінницькій областях.

    «Але ми відчуваємо загальнонаціональне піднесення і кажемо: Боже, звільни й інші українські землі силою благодаті Святого Духа! Боже, підтримай українське воїнство в його переможній ході!», — підкреслив Блаженніший Святослав.

    Він подякував Господу Богу за те, що вчора теж було звільнено із російського полону 45 воїнів Збройних сил України, перед якими тепер «довга дорога лікування ран».

    «Але нам Господь Бог дає явні знаки Його присутності між нами, — знаки того, що Україна невтомно, день за днем, наближається до перемоги. І ми сьогодні знову можемо сказати: Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!», — додав предстоятель УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне