Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У центрі Херсона підняли український прапор. ГУР підтверджує деокупацію міста

    У центрі Херсона сили опору підняли український прапор, повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань на брифінгу 11 листопада на тлі повідомлень про те, що українські військові увійшли до обласного центру, який залишили російські війська.

    Про деокупацію Херсона також повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. 

    “Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України буде припинено. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений”, – йдеться у повідомленні української розвідки.

    У соцмережах вже публікують фото і відео українських військових на вулицях міста, зокрема у мікрорайоні Шуменський.

    Депутат Сергій Хлань каже, що у центрі Херсона біля будівлі обласної державної адміністрації рух опору вже вивісили прапор. «Зараз на фінальній стадії – деокупація правого берега Херсонщини, міста Херсона. Ще багато роботи, звісно, по зачистці, розмінуванню міста», – сказав Хлань.

    «Значна частина рашистів не змогла перетнути Дніпро. Вони перевдягаються, викидають свою військову форму, у цивільній формі намагаються ховатися, вони здебільшого буду ще готувати якісь провокації по місту Херсону… Але головне, що вже основні сили рашистів викинуті, знищені і якась частина перейшла на лівий берег Дніпра», – наголосив він.

    Хлань також підтвердив інформацію про те, що Антонівський міст підірвали, відступаючи, російські війська.

    За повідомленнями і відео у соцмережах, жителі Херсона вийшли на вулиці з українськими прапорами.

    Про бої в Херсоні не повідомляють.

    Міноборони Росії раніше заявило, що всіх російських військових було виведено з правого берега Дніпра, де розташований Херсон, вранці 11 листопада.

    Найсвіжіше

    Популярне