Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл проігнорував міжнародний релігійний форум на якому був присутній патріарх Варфоломій і папа Франциск

    3-4 листопада 2022 року в Манамі відбувся Бахрейнський міжнародний форум “Схід і Захід за співіснування людства” під патронажем короля Бахрейну Хамада бін Іси Аль Халіфи.

    Бахрейнський форум було організовано в перспективі підписаної Папою Римським і шейхом Аль-Азхаром у лютому 2019 року в Абу-Дабі декларації “Людське братерство”.

    Форум зібрав найбільших світових релігійних лідерів, серед яких шейх Аль-Азхара Ахмад ат-Таєб, папа Римський Франциск, генсек Організації Ісламської Співпраці Хіссейн Таха, Вселенський патріарх Варфоломій І, Патріарх Антіохійський Іоанн Х.

    У форумі також узяли участь мусульмани з Росії: голова ЦДУМ росії верховний муфтій Талгат Таджуддін, перший заступник голови ДУМ рф Дамір Мухетдінов та ін. Тобто  верховні лідери мусульман рф.

    Але від Російської Православної Церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) не приїхав. Чи то його персона настільки токсична за кордоном, чи він сам не насмілився приїхати – невідомо. Скоріше і те і інше.

    Від РПЦ в роботі форуму взяв участь голова Експертної ради при патріархові Московському із взаємодії з ісламським світом єромонах Григорій (Матрусов), повідомили на сайті РПЦ. Тобто навіть не єпископ.

    Московський патріарх Кіріл уникає зустрічі не тільки із патріархом Варфоломієм, але і не бажає бачитись із папою Франциском. Так було із форумом у Казахстані. Останній назвав очільника РПЦ «вівтарником путіна». Загалом всі лідери християнських Церков у світі дистанціюються від Кіріла й РПЦ через підтримку дій путіна і це було видно, ще до повномасштабної війни проти України, а після неї і поготів.

    Найсвіжіше

    Популярне