Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск і патріарх Варфоломій взяли участь в екуменічній молитві за мир

    4 листопада 2022 року в кафедральному соборі Пресвятої Богородиці, Покровительки Аравії, у другій половині дня Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся з Папою Франциском у Бахрейні, де папа перебуває з офіційним візитом.

    Потім єрархи взяли участь в екуменічній молитві за мир. На молитві також був присутній митрополит Халкідонський Емануїл та духовенство Рисько-Католицької Церкви.

    Екуменічна зустріч та молитва за мир стали заключною подією другого дня Апостольської подорожі Папи Франциска до Бахрейну, повідомляє сайт Ватиканські Новини.  На початку спільної молитви було прочитано уривок з Книги Діянь Апостолів (Пор. Ді 2,1-12). Відтак папа Франциск у своєму слові зосередився на двох важливих вимірах прочитаного Божого слова – єдності в різноманітності та переміні апостолів, які стали свідками життя.

    З книги Діянь папа виокремив той факт, що Христові учні були зібрані воєдино (пор. Ді 2,1). «Вони могли б поклонятися Богові і робити добро іншим також окремо, але об’єднавшись в одність, вони відкривають двері для Божого діяння», – зазначив Франциск.

    «Перебування тут, у Бахрейні, як маленька Христова отара, що розсіяна в різних місцях і конфесіях, допомагає відчути потребу в єдності, в діленні вірою: як на цьому архіпелазі існують міцні зв’язки між островами, так нехай буде поміж нами, щоб не бути ізольованими, але перебувати в братерському сопричасті», – сказав папа.

    Скріншот із відео
    Скріншот із відео

    Найсвіжіше

    Популярне