П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії “підтверджують”, що з Києво-Печерської лаври “виганяють” ченців за поминання Кіріла

    Російські медіа поширюють тезу про “вигнання низки ченців, які підтримували Московського патріарха Кіріла, з Києво-Печерської лаври”. Мовляв, Служба безпеки України “посилила тиск на прихильників єдності з Московським патріархатом серед представників українського духовенства”.

    Російські медіа цитують голову Асоціації православних експертів, керівника відділу зв’язків із православною церквою Інституту країн СНД Кіріла Фролова, який посилається на особисті контакти зі священиками та мирянами Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    “Щодо ситуації в лаврі, підтверджую цю інформацію. <…> Зараз дуже жорстко працюють за списком тих, хто поминає патріарха. “Зачистка” Києво-Печерської лаври потрібна для того, щоб її передати ПЦУ і щоб намісник лаври, митрополит Павло та митрополит Онуфрій не чинили опір передачі”, – сказав Фролов.

    За його словами, попередній голова СБУ Іван Баканов був парафіянином УПЦ (МП) і “якось стримував її знищення”, новий же керівник СБУ Василь Малюк, діє більш рішуче. “Керівництво УПЦ перебуває під повною опікою СБУ та офісу президента [України]. Митрополиту Павлу погрожують посадкою, якщо хтось у лаврі буде помічений у поминанні патріарха Кіріла”, – сказав Фролов.

    Найсвіжіше

    Популярне