Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські баптисти “журяться про тисячі українських і російських солдатів” і просять їх не призивати до армії

    Російська спілка євангельських християн-баптистів (РСЄХБ) закликала до негайного припинення військових дій в Україні та початку процесу, спрямованого на “встановлення міцного та справедливого миру у всьому регіоні”.

    Про це йдеться у зверненні РСЄХБ до президентів Росії, України, Франції та США.

    “По-перше, ми закликаємо до негайного припинення військових дій в Україні та початку процесу, спрямованого на встановлення міцного та справедливого миру у всьому регіоні” – йдеться у зверненні. За словами авторів, євангельські християни “в жаху від величезних людських жертв і руйнування майна та інфраструктури, включаючи незахищені молитовні будинки”, і журяться “про тисячі солдатів, які служать як у російських, так і в українських збройних силах, які загинули або були поранені на цій війні”.

    “По-друге, ми виступаємо за визнання того, що баптисти Росії прагнуть уникати прямого військового втручання через прихильність до свого розуміння світу, але вони прагнуть молитися за мудрість для своїх лідерів і благочестиве життя в суспільстві»”, – наголошується в документі.

    Автори нагадали, що багато вірян РСЄХБ “за голосом своєї совісті” не можуть брати до рук зброю, і закликали владу РФ “поважати це богословське переконання і звільнити баптистів у Росії від військової служби, які відмовляються від війни з міркувань совісті”.

    “По-третє, ми просимо взяти зобов’язання уникати будь-якого застосування хімічної чи ядерної зброї всіма комбатантами”, – йдеться у зверненні. РСЄХБ шкодує, що світ опинився на порозі ядерної катастрофи, і побоюється, що подальша ескалація воєнних конфліктів посилить напруженість.

    Російські баптисти висловили готовність стати “каналом примирення, налагодження відносин та встановлення миру” та пообіцяли підтримувати “всі кроки, спрямовані на справедливе та мирне вирішення”.

    Найсвіжіше

    Популярне