П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині священникам УПЦ (МП) хочуть заборонити брати участь у заходах, які проводить обласна рада

    Депутати Волинської обласної ради просять перевірити дії священника УПЦ (МП) з Обеніжі на предмет колабораціонізму та заборонити духовенству Моспатріархату брати участь у заходах, які організовує обласна влада.

    Про це повідомляють на сторінці Волинської облради у фейсбуку, передає “Еспресо.Захід”.

    Зокрема, депутат Андрій Бокоч зазначає, що представники духовенства Церкви Московського Патріархату в Україні регулярно та масово йдуть на співпрацю з ворогом, відкрито або завуальовано займають антиукраїнську і антидержавну позицію.

    “Показовим є факт, що Служба безпеки України виявила 33 російських агенти з числа духовенства УПЦ МП. Попри таку ситуацію на Волині і надалі продовжує функціонувати велика кількість парафій Московського Патріархату, а їхнє духовенство бере участь в заходах, організованих окремими органами виконавчої влади”, – зазначає депутат.

    Він вимагає заборонити участь представників духовенства Московського Патріархату в заходах, що організовуються Волинської обласною військовою адміністрацією та підлеглими районними військовими адміністраціями.

    Олександр Пирожик в своєму запиті просить перевірити висловлювання та дії священника УПЦ МП з села Обеніжі, що на Турійщині, щодо відповідності чинному законодавству і зокрема ЗУ «Про колабораціонізм». Обранець громади зазначає, що священнослужитель подав до суду на батька загиблої на війні медикині Олени Созонюк. Священник звинувачує чоловіка у нанесенні тілесних ушкоджень та вимагає гроші.

    Депутат зазначає, що піп підбурює населення до антиукраїнських дій і висловлювань на шкоду національним інтересам України, тож вимагає вжити заходів з недопущення подібного в майбутньому.

    Обидва запити депутати підтримали.

    Найсвіжіше

    Популярне