Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Попри звірства росіян в Україні, Єрусалимський патріарх тепло прийняв главу «МЗС» РПЦ

    В той час, як світове православ’я і навіть єпархії РПЦ за межами росії відмежовуються від Московського патріархату через благословення і схвалення злочинного російського вторгнення в Україну, Єрусалимський патріарх Феофіл продовжує тісне спілкування і теплі прийоми російських послів та єрархів.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт ВЗЦЗ РПЦ.

    Так, 5 листопада, в день, коли Єрусалимська Церква святкує пам’ять святого апостола Якова, брата Господнього, першого єпископа Єрусалимського, в храмі його імені в Єрусалимі було здійснено Божественну літургію, яку очолив патріарх Святого граду Єрусалима та всієї Палестини Феофіл ІІІ у співслужінні голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ) Московського Патріархату митрополита Волоколамського Антонія (Севрюка), радник патріарха Московського протоєрей Ніколая Балашова, виконуючого обов’язки заступника голови ВЗЦЗ РПЦ протоєрея Ігоря Якимчука та інших.

    Після служби єрархи пішли тронний зал Єрусалимської патріархії. На завершення урочистостей голова ВЗЦЗ та особи, які його супроводжували, були запрошені патріархом Феофілом на трапезу, за якою «тепле сердечне спілкування єрархів було продовжено», зазначають в РПЦ.

    Невідомо, як в патріарха Феофіла може бути хоч якесь нормальне ставлення до єрархів Московського патріархату, які відкрито, послідовно, наполегливо підтримують і “благословляють” російську злочинну військову агресію проти суверенної України. І поки патріарх Феофіл усміхається росіянам, в Україні від їхніх рук гинуть мирні жителі, зокрема діти, руйнуються міста.

    Кілька днів тому, до патріарха Феофіла знову «прискакали» російські посланці. Місяць тому митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) отримав подарунок від Єрусалимського патріарха.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою патріарх Феофіл у лютому 2021, ймовірно під тиском Москви, закликав до повторного проведення неканонічної Амманської зустрічі, хоча торішній «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    Найсвіжіше

    Популярне