П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Мінський Свято-Єлисаветинський монастир збирає гроші для російських солдатів

    На те, що Мінський Свято-Єлисаветинський монастир проводить збір коштів для російських військових, звернули увагу ЗМІ. Телеграм-канал «Християнська візія» виявив, що з серпня 2022 року волонтерська група монастиря займається збиранням коштів для потреб військовослужбовців та співпрацює з волонтерами монастиря святої рівноапостольної Марії Магдалини у селі Микільське Орловської області.

    Як відповіли «Дзеркалу» в монастирі, що не збирають кошти на зброю і не підтримують війну.

    “Український солдат, російський солдат, білоруський солдат — це все одно й те саме. Хіба для вас немає? Русь, Україна, Білорусь — хіба не одні й ті самі люди? светрі, ми б йому передали”, – сказала волонтерка. За її словами, це не підтримка війни, а допомога нужденним.

    При цьому в російських телеграм-каналах люди у військовій формі дякують монастирові за гроші і говорять про плани купити тепловізори.

    Раніше у цьому ж монастирі неоднозачно відзначили 9 травня – черниці вийшли на сцену у пілотках. А священик протоієрей Андрій Лемешенок сказав на одному зі служінь з приводу протестів у Мінську, що “не треба порівнювати християн із несанкціонованими мітингами! Ця мати має покаятися у своїх гріхах за те, що не виховала сина!”

    Найсвіжіше

    Популярне