П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Церква вдячна вам і повсякчас молиться за вас – Епіфаній у Вінниці зустрівся з військовослужбовцями

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній під час Першосвятительського візиту до Вінницько-Барської єпархії провів кілька зустрічей з військовими.

    Блаженнійший митрополит Епіфаній спільно з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном та духовенством єпархії у каплиці на честь святого архістратига Божого Михаїла звершили молебень за здоров‘я захисників Батьківщини, а біля меморіалу – заупокійну літію за полеглими воїнами, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Спілкуючись із захисниками, митрополит Епіфаній дякував кожному за служіння народу України, за мужність і звитягу. «Церква вдячна вам і повсякчас молиться за вас – ви повинні про це пам’ятати. Ми підносимо молитви за ваше здоров’я, ми молимось, щоби Господь укріпляв ваші духовні і фізичні сили, адже для нас ви є справжніми новітніми героями, які боронять нашу територіальну цілісність і завдяки яким ми досягнемо повної перемоги. Бо лише після нашої остаточної перемоги в Україні запанує справедливий мир», – зазначив Предстоятель.

    Митрополит Епіфаній нагадав про європейський вибір нашої країни і зауважив, що в цій війні ми захищаємо наш вибір та цінності і доводимо, що хочемо бути невід’ємною частиною європейської спільноти. «Ми досягнемо цієї мети і після перемоги будемо спільно розбудовувати нашу єдину українську державу, в якій буде й надалі утверджуватися наша єдина визнана помісна Українська Православна Церква. Бо Церква є душею українського народу. І не може бути тіло українським, а душа російською, – зауважив Митрополит Епіфаній. – Тож і на духовному фронті також триває боротьба. І на нашу долю випало поставити крапку у цій боротьбі: бо війна триває не кілька місяців, а кілька століть – росія намагалася нас знищити як окремий народ, як окрему націю. Але ми незнищенні, незламні і будемо боротися до кінця. І Господь неодмінно сподобить нас благословенних успіхів!».

    Також Предстоятель Православної Церкви України відзначив захисників Батьківщини високими церковними нагородами.

    Найсвіжіше

    Популярне