Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол України в Сербії зустрівся з патріархом Сербським

    У середу, 2 листопада, відбулась зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Сербія Володимира Толкача з Сербським патріархом Порфірієм.

    Володимир Толкач під час зустрічі з предстоятелем Сербської Православної Церкви повідомив про наслідки російської агресії та ситуацію в Україні. Посол також подякував Сербії та Сербській Православній Церкві за підтримку, повідомляє Посольство України в Сербії.

    Співрозмовники розповіли про необхідність згуртованості задля захисту загальнонародних цінностей. Патріарх Порфірій звернув увагу на те, що його жахнули страждання простих людей в Україні та повідомив про готовність Церкви продовжувати допомагати.

    Сербський патріарх привітав нового посла України з побажанням, щоб нинішня ситуація, в якій опинилася Україна, якнайшвидше закінчилася і настав мир.

    “Наприкінці розмови Посол Толкач попросив благословення та молитовної підтримки предстоятелів і вірних Сербської Православної Церкви для якнайшвидшого припинення війни в Україні”, – йдеться в повідомленні пресслужби Сербської Церкви.

    Посол і патріарх домовилися продовження діалогу з метою досягнення порозуміння, миру та стабільності в регіоні.

    Найсвіжіше

    Популярне