Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У нігерійському селі ісламісти вбили понад 70 християн

    19 жовтня 2022 року ісламістські радикали з племені пастухів-фулані в Нігерії вбили понад 70 християн у селі Гбеджі, повідомляє католицьке видання CNA.

    Місцевий чиновник повідомив, що внаслідок нападу пастухів-фулані на село Гбеджі було вбито щонайменше 71 мешканця. Майже всі вони були парафіянами католицького храму на честь святого Михаїла.

    Чиновник розповів, що після нападу фулані було виявлено щонайменше 35 тіл, а ще 36 тіл було виявлено пізніше на прилеглих полях. За його словами, серед загиблих були жінки та діти, а також двоє поліцейських.

    «Терористи Фулані прибули о 6:00 ранку і розпочали безладну стрілянину», – повідомив у текстовому повідомленні місцевий католицький священник Самуель Філа, який перебував за межами села на зборах духовенства під час нападу.

    За його словами, близько 200 нападників взяли участь «у добре скоординованому рейді, спалюючи будинки і рубаючи мешканців села, що втікали, мачете».

    Однак комісар поліції штату Бенуе Вейл Абас заявив, що кількість загиблих набагато менше, «не більше 10, включаючи одного поліцейського».

    «Більш високі цифри можуть бути пов’язані з перебільшенням у газетах або з тим фактом, що деякі родини відвозять трупи членів своїх сімей із зон убивств до того, як може бути зроблений офіційний підрахунок», – сказав Абасс.

    Він також повідомив, що об’єднана група поліцейських та солдатів шукає злочинців, але «на сьогодні жодних арештів зроблено не було».

    Найсвіжіше

    Популярне