П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха взяв участь у відкритті експозиції на честь митрополита Володимира

    2 листопада за сприяння Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, у Деражнянському районному історичному музеї (с. Деражня Хмельницького р-ну Хмельницької обл.) відкрили експозицію «Життя – віддане Богу», присвячену Блаженнішому Митрополиту Володимиру.

    Про це йдеться на сайті Фонду пам’яті митрополита Володимира.

    У відкритті взяли учать: духівник Фонду митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, міський голова Деражні Андрій Ковпак та начальник відділу культури і туризму Деражнянської міської ради Микола Черкаський, який є організатором виставки.

    Митрополит Олександр передав до експозиції особисті речі приснопоминаємого Архіпастиря – богослужбові ризи, клобук, орлеці, чотки, а також ікони, книги та картину із зібрання митрополита Володимира, а ще видання Фонду, присвячені пам’яті покійного архієрея. На виставці також представлено книги, фотоальбоми, світлини та інші речі, що розповідають про життєвий шлях та духовну спадщину великого уродженця Хмельниччини.

    Окрім цього, митрополит Олександр подарував керуючому Хмельницькою єпархією єпископу Павлу архієрейський посох з ризниці Митрополита Володимира.

    У 2015 році Музей Митрополита Володимира було відкрито у Хмельницькому інституті МАУП.

    Фото: mvfund

    Найсвіжіше

    Популярне