Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Польщі дипломатичний скандал: нунцій запросив посла Росії на вечірку

    Після нападу Росії на Україну польська влада ігнорує представників російського дипломатичного корпусу. Їх не запрошують на офіційні заходи. Таке неписане правило мало застосовуватися і в інших структурах. Але представник Папи Римського у Польщі порушив цю норму.

    Польське видання Rzeczpospolita повідомляє, що апостольський нунцій у Польщі порушив неписане правило і запросив на вечірку російського посла Сєргєя Андрєєва. При цьому нунціатура не повідомила МЗС про запрошення Андрєєва, що стало ще одним порушенням, повідомляє ukrayina.pl.

    Польська сторона не приховує своєї неприязні до російських дипломатів у Польщі. Протягом кількох місяців посольство не отримувало офіційних запрошень на важливі зустрічі та заходи. Усе для того, щоб уникнути зустрічі польських політиків з російським послом.

    Але цей принцип порушила Апостольська Нунціатура в Польщі. Російський посол Сєргєй Андрєєв, на запрошення Сальваторе Пеннаккіо мав з’явитися у вівторок на вечірці в штаб-квартирі нунціатури у Варшаві. Мціністерство закордоннх справ Польщі така ситуація здивувала, у міністерстві навіть помітили ознаки “переляку”.

    “Ми були шоковані цією інформацією”, – сказав Rzeczpospolita співрозмовник у міністерстві.

    У підсумку зустріч із важливим польським політиком не відбулася, бо уповноважений державний секретар на місце не прибув.

    “Не варто дивуватися запрошенню російського посла, адже Ватикан веде досить м’яку політику щодо Росії. Просто послухайте Папу. Але все одно інших гостей нунцій поставив у дуже незручну ситуацію” – сказав співрозмовник видання.

    Найсвіжіше

    Популярне