Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У парафіях РПЦ на тимчасово окупованих територіях працюють «14 гуманітарних центрів»

    У Московському патріархаті хваляться, що допомагають людям, які страждають через російське військове вторгнення в Україну. На тимчасово окупованих територіях діють 14 гуманітарних центрів при парафіях РПЦ, кажуть там. Тобто спочатку розбомбили, вкрали, вбили, окупували, а потім вдають, що допомагають недобитим людям.

    «Прямо зараз на Донбасі та Новоросії працюють 14 гуманітарних центрів у парафіях РПЦ, в яких щодня, у тому числі сьогодні, понад 3000 осіб отримують гаряче харчування, отримують допомогу, підтримку не лише матеріальну, а й духовну, бо в цих умовах іноді це не менш важливо», – сказав заявив перший заступник керівника адміністрації президента росії Сергей Кирієнко, якого цитують російські пропагандистські ЗМІ.

    Таким чином в росії вже визнали, що в тимчасово окупованих регіонах існують парафії вже не “УПЦ” МП, а напряму – Російської Православної Церкви.

    Кирієнко зазначив, що парафії РПЦ на тимчасово окупованих територіях допомагають збирати гроші для підтримки російських загарбників та для допомоги сім’ям ліквідованих російських військових, а також біженцям в рф з Херсону.

    Раніше фонд Путіна виділив РПЦ мільйони рублів на «підтримку біженців». Також Стало відомо, що Моспатріарх наказав всім єпархіям РПЦ «окормлювати мобілізованих».

    За словами історика Андрія Іванця росія використовуватиме УПЦ МП на окупованих територіях для промивки мізків населенню. В самій РПЦ натякнули, що на окупованих землях не буде УПЦ МП, а всі парафії насильно запишуть в Московський патріархат.

    Найсвіжіше

    Популярне