П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл вважає, що “Росія допомагає світові відсунути кінець світу”

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) заявив, що “у Росії у вік глобалізації та розмивання кордонів між добром та злом особлива місія – допомогти людству відсунути апокаліптичний кінець”.

    “Церква в силу своєї природи є на заваді глобалістським процесам. Церква свідчить про вертикальну шкалу цінностей, про розрізнення добра і зла. У зв’язку з цим не слабшають спроби спотворити і розмити християнське вчення, позбавити Церкву сили та голоси”, – сказав Кіріл на відкритті XXIV Всесвітнього російського народного собору.

    На думку очільника РПЦ, сьогодні питання етичного вибору набули у світі “особливого звучання”, повідомляють російські ЗМІ.

    “Вони визначають як вектор руху конкретної людини, так і долі цілих країн і народів. У тому числі і через церковну традицію, ось від цього багато в чому залежатиме, безперечно, майбутнє нашої країни, народу, ну а в глобальному плані, я думаю, і майбутнє людської цивілізації, бо навіть перемога над глобалізмом в окремо взятій країні не буде мати суттєве значення для всього світу, хоч і буде важливою”, – вважає патріарх Кіріл.

    Протистояти “викликам часу”, додав він, слід через “зростання у вірі, вірність традиціям та любов до Вітчизни, турботу про її духовне та матеріальне благо”.

    “І поки буде наша Батьківщина островом свободи, буде й у решти світу якийсь погляд надії на можливість змінити перебіг історії та запобігти глобальному апокаліптичному кінцю, принаймні відсунути його в ту перспективу, з якою ніхто з нас не пов’язує ні свого життя, ні життя найближчих наших нащадків, І нехай допоможе нам у всьому цьому Господь! – уклав очільник РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне