П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ США молитовно відзначили 50-річчя служіння предстоятеля і 20 річницю служіння парафії в Брукліні

    Першоєрарх УПЦ США (Вселенського патріархату) митрополит Антоній, з нагоди 50-тиліття священичої хіротонії,  вручив пам’ятні хрести з прикрасами духовенству.

    Також 23 жовтня 2022 року, у 19-ту неділю після П’ятидесятниці, предстоятель УПЦ США, митрополит Антоній у співслужінні архієпископа Даниїла, молитовно відзначили 20-ту річницю з дня заснування парафії, настоятелем якої є священник о. Василь Шак, повідомляє сайт УПЦ США.

    На Божественній Літургії Архієреєм співслужили о. Роман Шак, о. Степан Мотичак, о. Василь Пасакас, о. Тодор Мазур, о. Віктор Вронський та о. Володимир Музичка.

    Під час богослужіння лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів. Окрім того, архіпастир УПЦ США возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Фото: Даниїл (Зелінський)
    Фото: Даниїл (Зелінський)

    З повчальною проповіддю до вірних в храмі звернувся Архиєпископ Даниїл: “…кожна людина боїться смерті, тому що смерть є протиприродньою для людини, яка створена за образом і подобою Божою, а отже – безсмертною. І ви знаєте, що смерть увійшла в людську природу через гріх, і тому вона є проявом зла. У сьогоднішньому Євангельському читанні ми мали змогу вкотре пересвідчитися в силі Господа нашого Ісуса Христа, Який не тільки зціляв сліпих, кульгавих та інших недужих, але й воскрешав із мертвих, як це й сталося зі сином наїнської вдови…”

    Також, Владика підкреслив: “…Воєнні злочини й окупаційні дії з боку північного сусіда, що простежуються сьогодні на теренах України, сколихнули своїм цинізмом і, без перебільшення, дикістю, варварством та жахливими звірствами по відношенню до всього українського – увесь цивілізований світ. А тому сьогодні, для нас українців в Америці, як ніколи стоїть надважливе завдання – єдність, любов до своєї Батьківщини, необхідність у патріотичному вихованні наступні покоління, постійна фінансова допомога Україні, збереження духовних цінностей та культурного надбання нашого багатостраждального народу. Не соромтесь показувати, що ви українці, не соромтесь чіпати наш український прапор та носити вишиванку, співати українських пісень, адже це саме те, що всіх нас поєднує та продовжує, тут, далеко від нашого рідного дому …”

    Фото: Даниїл (Зелінський)
    Фото: Даниїл (Зелінський)

    Митрополит Антоній  відзначив також високими церковними нагородами – орденами – групу помічників отця Василя та благодійників, які склали свої щедрі пожертви на підтримку Україні.  Серед них –  голова церковної управи  – п. Ігор Андрусів, п. Олександр Бойкович, п. Роман Тимінський та п. Андрій Сарнецький.

    «В цей святковий день ми зібралися, щоб відзначити 20-ту річницю з дня народження парафії св. Великомученика і Цілителя Пантелеймона. Отче Василію, ви чимало трудитеся і Бог сподобив вас багатьох успіхів. Тож нехай Господь посилає вам міцне здоров’я та сили і надалі достойно виконувати пастирські обов’язки. Очі присутніх тут людей випромінюють любов до Вас і це свідчення, яке важить більше за будь-які слова» – зазначив Архіпастир.

    Також, до вітального слова був запрошений генеральний консул п.Олексій Голубов, який привітав усіх парафіян з ювілеєм та наголосив на важливості Церкви як осередку не лише релігійних потреб, але й громадської активності.

    Фото: УПЦ США
    Святкування 50-річчя з часу священичої хіротонії митрополита Антонія

    Найсвіжіше

    Популярне