П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Об’єднана Європа має моральний обов’язок продовжувати підтримувати Україну – конференція у Кракові

    22 жовтня у другій половині дня завершилася міжнародна конференція «Роль християн в процесі європейської інтеграції», спеціальним гостем якої був митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Другий день конференції був присвячений обговоренню тем міграції, а також розширення Європейського Союзу. Учасники обговорень підкреслили, що об’єднана Європа має моральний обов’язок продовжувати підтримувати Україну політично, економічно і у військовій сфері.

    Раса Юкневічіне, колишня міністриня оборони Литви, а тепер – депутатка Європарламенту підкреслила, що інтеграція України з Європейським Союзом має важливий безпековий аспект. На її переконання, зараз важко спрогнозувати, коли РФ перестане нести пряму загрозу безпеці Європи. Збройні Сили України чинять потужний опір агресору і це є той внесок у безпеку Європи, який Україна вже робить і який інші країни мають усвідомлювати та цінувати, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Як християнка я хочу сказати: наш обов’язок полягає в тому, щоби давати Україні зброю, бо обов’язок християн – боротися зі злом, і Україна зараз це робить, борючись проти російської агресії» – зазначила пані Юкневічіне.

    Підсумовуючи плідну дводенну працю конференції віцепрезидент Фундації єп. Пєронка Рафал Буднік зазначив важливість тем, які були обговорені, та висловив сподівання, що у наступному році буде можливим скористатися запрошенням Митрополита Епіфанія та провести такий міжнародний захід у Києві.

    Найсвіжіше

    Популярне