Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На фронті загинув львівський учитель і пастор Церкви Адвентистів сьомого дня

    20 жовтня на східному фронті загинув Олександр Коберник — вчитель молодших класів львівського ліцею “Просвіта”, а також пастор третьої громади Церкви Адвентистів сьомого дня у Львові.

    Як розповіла Ольга Ношин, що належала до цієї громади, Олександр був спочатку пастором Церкви АСД у різних населених пунктах Волинської обл., потім у Львові. Всього він прослужив пастором 19 років, передає РІСУ.

    У Львові він ініціював створення християнської школи, яка згодом стала називатися Навчально-виховний комплекс “Живе Слово”, а він був її першим директором. Потім він займався християнською школою “Щасливе місто” у м. Тячів на Закарпатті.

    Останнім часом жив у Львові, служив пастором і працював з дружиною у школі, був улюбленцем дітей. За словами дружини Олени, впродовж усього служіння займався з підлітками, опікувався Клубом Слідопитів (організацією, схожою до скаутської), організував у ній духовий оркестр.

    Здобув також медичну освіту — медбрат-масажист, останні два роки вчився на реабілітолога. “Тому, коли почалася війна, бажаючи послужити людям, Богові і Україні, і в той же час не порушити християнських принципів, вирішив піти медиком”, — розповіла РІСУ дружина Олена.

    28 лютого Олександр Коберник записався добровольцем, служив старшим бойовим медиком роти. Загинув під обстрілами на Донецькому напрямку. “Його військові побратими сказали мені, що він був опорою для всієї їхньої команди. Великим трудягою і чудовою людиною”, — розповідає пані Олена.

    “Був надзвичайно духовним і посвяченим. Служіння направду було його життям”, — розповідає Ольга Ношин. За її словами, буквально недавно вони почали збирати кошти на евакуаційне авто для його роти. “Люди надіслали для нього 300тис. грн. за два дні”. Як запевнила дружина Олена, “авто, на яке ми назбирали з Божою допомогою, буде відправлене в його роту, щоб його колеги медики могли перевозити поранених”.

    Найсвіжіше

    Популярне