П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєрей Сербської Церкви у Чорногорії спіслужив патріарху Кірілу

    У вівторок, 18 жовтня, у день пам’яті Собору всіх Московських святих архиєрей Сербської православної Церкви митрополит Чорногорсько-Приморський Іоаннікій співслужив Московському патріарху Кірілу під час Божественної літургії у московському кремлі.

    Про це повідомляє сайт Московської патріархії.

    «Сьогодні ми маємо велику радість — разом з нами участь у Божественній літургії взяли Преосвященні митрополити Іоаннікій та Іоанн із Сербської Церкви. Як відомо, Сербська Церква найближча до нашої Церкви за культурою, за духовною традицією та за вірністю єдності православного слов’янства. Сербія ніколи не була за ворогів Росії, це історичний факт! І ми цінуємо це, дорогі владики», – зазначив після літургій Московський патріарх Кіріл.

    «Та й зараз, перебуваючи у центрі Європи, ви перебуваєте у непростій ситуації. Тому хотів би побажати всім нам зберігати нашу єдність, особливу єдність Сербської та Російської Церкви, яка має своїм підґрунтям спільність нашого духовного життя, спільність наших святих, а найголовніше, спільність нашої дуже непростої, а часом і важкої історії. Нехай Господь і надалі зміцнює єдність сербського та російського народу, братню єдність наших Церков», – заначив очільник РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне