Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Виконуючий обов’язки генерального секретаря Всесвітньої ради Церков відвідує Москву

    Виконуючий обов’язки генерального секретаря Всесвітньої ради Церков (ВРЦ) отець Іван Саука зосередив увагу на подальших кроках за підсумками 11-ї Асамблеї Всесвітньої ради Церков, зокрема, на публічній заяві Асамблеї щодо російсько-української війни.

    Візит відбувається на прохання Центрального комітету ВРЦ і є частиною серії візитів, яка вже охопила Близький Схід, Ліван, Сирію, Палестину, Ізраїль, Україну, а тепер і Росію з метою побудови мостів миру і примирення через зустрічі та діалоги, а також уникнення військових конфліктів, воєн і насильства, передає orthodoxtimes.com

    Програма візиту також включала відвідування Московського церковного центру допомоги біженцям та дискусії з представниками Московської духовної академії.

    До отця Івана Сауки приєднався Бенджамін Саймон, керівник програми ВРЦ з церковних відносин, у супроводі о. Михайлом Гундяєвим, представником Російської Православної Церкви при ВРЦ.

    Раніше речник ПЦУ Євстратій (Зоря) розповів, що частина делегації РПЦ на Всесвітній раді Церков була ФСБшниками. Також Духовний Фронт України проаналізував заяву ВРЦ, щодо ситуації в Україні і зробив висновки, що російська федерація не засуджена, як сторона агресора. Натомість у заяві ВРЦ Україну і РФ прирівнюють між собою і ставлять знак дорівнює між російською агресією і українським самозахистом власних громадян та територій, інтересів.

    Найсвіжіше

    Популярне