П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Ми повинні згуртуватись у молитві і Господь допоможе здолати це зло, яке увірвалось в Україну

    Митрополит Епіфаній впевнений, що війна впливає на всіх, особливо на тих, хто до цього часу не проявляли активно свою віру.

    «Спілкуючись з військовослужбовцями, з тими людьми, які пройшли горнило безпосередньої участі на передовій, у війні, вони змінилися. Кажуть, що на війні немає атеїстів, і це справді так. Бо коли людина заглядає в очі смерті, хто їй в той момент допоможе? Тоді вона проявляє цю віру, вона звертається у своїх молитвах до бога і отримує допомогу», – сказав предстоятель ПЦУ в інтерв’ю Суспільному.

    За словами митрополита, йому дуже радісно бачити, коли навіть військовослужбовці чи вірні приходять і кажуть: “Знаєте, ми молились, Господь нам допоміг”. Навіть приходять з молитовничками, з новими завітами чи бібліями і кажуть: “Бачите, тут осколок застряг в книжці і зберіг моє життя. Я носив біля серця і осколок не потрапив в тіло, а застряг в книзі”.

    «Є дуже багато таких чудесних свідчень того, що Господь під час війни зберігає. І ми бачимо такий певний сплеск віри в те, що Господь нам допоможе», – впевнений єрарх.

    «В цей непростий час ми повинні згуртуватись у молитві і господь неодмінно нам надалі буде допомагати для того, щоб остаточно здолати це зло, яке увірвалось в наш спільний дім», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, 23 Собор США висловив цілковиту підтримку Епіфанію і українцям. Крім цього предстоятель ПЦУ благословив відкриття першої в Україні добровольчої пожежної частини.

    Найсвіжіше

    Популярне