Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ Василь Вирозуб благословив одеських пластунів

    В день свята Покрови Пресвятої Богородиці до Свято-Троїцького військового храму м.Одеси завітали представники Одеського молодіжного осередку скаутів-пластунів, які відновлюють свій рух на півдні України.

    Про це повідомляє священник ПЦУ Василь Вирозуб в Фейсбуці.

    По завершенні святкової Божественної літургії, настоятель храму протоєрей Василь Вирозуб побажав молоді вдосконалюватися у саморозвитку, активно займатися фізичним вихованням, поважати духовні та патріотичні українські традиції.

    Своєю чергою присутні пластуни подякували протоієрею Василю за приділений час для плідного спілкування та попросили благословити їх на добрі справи.

    Нагадаємо, раніше капелана ПЦУ Василя Вирозуба нагородили відзнакою Верховної Ради України.

    У перші дні широкомасштабного вторгнення російських загарбників в Україну багатьох приголомшила історія про захоплення в полон одеських священників та капеланів Василя Вирозуба, Олександра Чокова, Леоніда Болгарова, а також дитячого лікаря Івана Тарасенка.

    25 лютого у складі цивільного пошуково-рятувального судна «Сапфір» вони відправилися на захоплений росіянами острів Зміїний, щоб забрати тіла нібито загиблих українських захисників, але росіяни взяли їх у полон і невдовзі відправили спочатку в Севастополь, потім у фільтраційний табір у Бєлгородській області, а звідти у слідчий ізолятор № 2 міста Старий Оскол. Згодом Чокова, Болгарова і Тарасенка після 43 днів заточення, допитів та знущань звільнили, а Василя Вирозуба залишили в катівні, де продовжували допитувати, піддаючи жорстоким тортурам.

    Тільки через 70 днів він був звільнений під час обміну полоненими.

    Найсвіжіше

    Популярне