П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Польщі ще у 1920-х роках знесли всі храми РПЦ, а в Україні досі будують нові

    Про головний російський маркер та варварів написав дослідник, голова “Україна Інкогніта” Роман Маленков у Фейсбуці.

    Він нагадав, як у 1924-1926 роках поляки знесли найвищий храм Варшави – собор Олександра Невського. Головними мотивами знесення послужило те, що собор, який займав одну з головних площ Варшави, нагадував про російське панування над Польщею.

    Його висота була 70 метрів, але кошти на роботи із знесення дала не держава – це були благодійні внески поляків. Люди скинулися на руйнування величезних, і не дуже, храмів. Їх знесли сорок штук, і гроші дали громадяни. А російські пам’ятники були повалені за кілька днів, каже пан Роман.

    «А у нас, у самісінькому центрі Києва, цибулястий псково-новгородський собор будує проросійський олігарх Новінський, колишній громадянин росії (а може й зараз), ригоанал (наближений до януковича), опзжопник, по наглому, біля стадіону, будує величезний російський храм. А потім скажуть – ета наша історія, ета іскуства, варвари. Он штамповку пушкіна звалили, яку поставили викладачі-русифікатори. Варвари», – пише Маленков.

    «Маємо у Києві шість пам’ятників пушкіну, пам’ятник і музей булгакова, чотири церкви псевдосвятого невського і більше сотні мпшних церков. Щодо останніх – то українське, наше, окуповане – звідти треба гнати окупантів, щодо іншого – його варто зовсім забрати із вулиць Києва та України. А поляки варвари? Чи як? », – підсумував Роман Маленков.

    Нагадаємо, раніше олігарх Новінський розказав, як патріарх Кіріл відреагував на перші бомбардування Києва.

    Раніше Духовний Фронт України влітку 2021 року повідомляв, що Онуфрій і Новинський освятили хрести на храм, який будується в російському стилі біля НСК «Олімпійський».

    Знесений храм РПЦ в Польщі

    Найсвіжіше

    Популярне