Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники єпископатів ЄС обговорюють трагічні наслідки війни в Україні

    В атмосфері великої стурбованості в Брюсселі 12 жовтня розпочалася осіння пленарна асамблея Комісії єпископських конференцій Європейського Союзу (COMECE). В центрі уваги стурбованості делегатів «соціальні та економічні наслідки війни в Україні та наслідки пандемії, яка ще не закінчилася».

    Про це в інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News розповів о. Мануель Барріос Прієто, Генеральний Секретар COMECE.

    Відповідаючи на запитання про те, в який спосіб європейські єпископати стараються відповідати на кризу, спровоковану військовою агресією в серці Європи, священик підкреслив, що вони роблять це, насамперед, «з відповідальністю». «Європейські єпископи, – сказав він, – знають, якою є їхня місія як пастирів Церкви: бути близькими з людьми, які найбільше постраждали, які є найбільш беззахисними. Крім того, не забувають також і про солдатів і їхні сім’ї, про біженців, які втікають від війни та стукають у наші двері. Європейські єпископати також мають зброю, силу й ефективність якої знають – молитву».

    Розповідаючи про зусилля, спрямовані на допомогу біженцям, мільйони яких прибули до країн Євросоюзу, Генеральний Секретар COMECE зазначив, що ця структура ввійшла до робочої групи, що координує відповідь різних католицьких дійсностей на гуманітарну кризу. Крім того, місія комісії полягає також у тому, щоби вести діалог з інституціями, закликаючи їх виконати свої обов’язки в тому, що стосується прийняття та інтеграції. Вочевидь, допомога та підтримка надається всім біженцям, не тільки з України.

    Ділячись думками про те, яким чином європейські єпископи анґажуються в справу сприяння мирові та справедливості, о. Мануель Барріос Прієто зауважив, що, насамперед, як вже було сказано, «застосовують зброю молитви». «Як християни, – підкреслив він, – ми повинні бути свідками сили молитви, яка може перемінювати серця». Але існують також інші «важливі засоби», такі як «проповідування, навчання, формування та правильне користування засобами комунікації». «На жаль, – зауважив священик, – також і в цьому важкому моменті війни ми є свідками поширення фейкових новин, які затемняють істину».

    Найсвіжіше

    Популярне