Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр зустрівся з митрополитом Лангадським Платоном

    12 жовтня, перебуваючи у Греції з паломницькою поїздкою, єрарх Православної Церкви України, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) відвідав місто Лангаду, що неподалік Салонік, де зустрівся з митрополитом Лангадським Платоном у його резиденції.

    У ході спілкування владика Платон висловив слова занепокоєння ситуацією в Україні та щирої підтримки Українському народові, який переживає тяжкі часи, передає сайт єпархії ПЦУ.

    Митрополит Олександр подякував митрополиту Платону за молитви та підтримку, та на згадку про зустріч подарував пам’ятну монету із портретом Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

    Крім цього, на запрошення ігумені Меланії, митрополит Олександр відвідали жіночий монастир Успіння Пресвятої Богородиці в Панорамі в місті Салоніки. Матінка-ігуменя спільно з сестрами провели екскурсію монастирем та розповіли про життя черниць в обителі. Перед головною святинею монастиря – чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Ізбавительниця» владика підніс молитви за визволення України від російського агресора.

    Також митрополит  Олександр відвідав базиліку великомученика Димитрия, що за переданням побудована на місці його страти. Перед мощами святого Димитрія Солунського Мироточивого митрополит Олександр підніс молитви за справедливий мир та перемогу українських воїнів над російським агресором.

    Раніше митрополит Олександр зустрівся з єпископом Аморійським Никофором.

    Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua
    Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua

     

    Найсвіжіше

    Популярне