П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ відвідав Касандрійську Митрополію в Греції

    11 жовтня, під час паломницької поїздки до Греції, єрарх ПЦУ, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Касандрійську Митрополію. У місті Поліїрос, що є столицею ному Халкідіки, митрополит Олександр був прийнятий митрополитом Касандрійським Никодимом у своїй резиденції, повідомляє пресслужба єпархії.

    За спілкуванням митрополит Грецької Церкви активно цікавився подіями церковного і громадського життя в Україні в умовах війни, висловив слова занепокоєння та підтримки, щодо ситуації, завіривши, що постійно підносить свої молитви за справедливий мир в братній православній Україні.

    На згадку про зустріч митрополит Олександр подарував владиці Никодиму пам’ятну монету із портретом Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

    По тому митрополит Олександр відвідав розташований у місті ставропігійний монастир великомучениці Анастасії Узорішительки, який є одним з найвідоміших у Центральній Македонії.

    Нагадаємо, митрополит ПЦУ Олександр відвідав Консульство України в Салоніках. Також він очолив літургію у Афонському монастирі Пантократор. Крім цього паломники ПЦУ зустрілись з ігуменом Іверонського монастиря на Афоні.

    Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua

    Найсвіжіше

    Популярне