Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Очікуємо від УПЦ публічної реакції на дії єрархів-колаборантів – міністр культури

    У Міністерстві культури та інформаційної політики (МКІП) очікують на відповідну реакцію від УПЦ на участь деяких її єрархів у заходах, що відбувались в Кремлі.

    Про це заявив очільник МКІП Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону.

    “Ви всі бачили присутніми деяких єрархів УПЦ на шабаші в Кремлі і на разі ми очікуємо від УПЦ відповідної реакції. Тому що не тільки кримінальні справи проти колаборантів УПЦ на разі актуальні, але публічна позиція УПЦ стосовні дій тих єрархів, які належать до цієї Церкви”, – зазначив Ткаченко.

    За його словами, у подальшому суспільство не зрозуміє не тільки те, що ці єрархи були присутні в Кремлі, але й прояви колаборантської поведінки.

    “Ми дуже очікуємо, ми в комунікації з УПЦ з цього приводу. Але я думаю тут важливо зберігати нам всім спокій, і УПЦ, і ПЦУ, і всім релігійним організаціям в Україні для того, щоб та сила, яка існує в нас в різноманітності, в тому числі і в релігійній сфері, допомагала зберігати єдність в країні”, – наголосив міністр.

    У Державній службі з етнополітики та свободи совісті закликали УПЦ публічно оголосити про прийняті в УПЦ рішення стосовно тих представників духовенства, які засвідчили підтримку загарбницькій злочинній війні Росії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне