Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Костел св.Миколая у Києві визнаний культурною спадщиною національного значення

    Рішенням Кабінету міністрів України римо-католицький костел св.Миколая внесли до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

    Як розповів постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, будівлю костелу виключили зі списку пам’яток архітектури Української ССР, які перебувають під охороною держави, але включили до списку об’єктів культурної спадщини національного значення, передає kiev.vgorode.ua.

    Костел збудований у 1899-1909 роках. У 1933 році костел закрили і пограбували, а в його приміщеннях розмістили склад. У 1943 році під час Другої світової війни до нього потрапляли снаряди, будівля горіла і була частково зруйнована. У повоєнні роки у костелі розмістили архів, а з 1980 – концертний зал Будинку органної та камерної музики. Богослужіння у храмі розпочалися у 1992 році.

    У костелі 3 вересня 2021 року сталась пожежа. Між першим та другим поверхом органної зали з’явилося полум’я просто під час репетиції музикантів. У вогні згорів унікальний орган, також пошкодження дістало дах будівлі. Ніхто з людей того вечора не постраждав.

    Найсвіжіше

    Популярне