П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У мережі активно обговорюють смерть патріарха РПЦ

    Патріарх РПЦ Кіріл Гундяєв вже понад 11 днів не з’являвся на публіку. Остання проповідь Кіріла у Ютубі датується неділею про Хрестовоздвиження (27 вересня). У зв’язку з чим в мережі почали підозрювати, що Кіріл (Гундяєв) помер, інформує Духовний Фрон України.

    Так священник УПЦ МП Андрій Пінчук звернув увагу, що перший раз за багато років очільник РПЦ не відвідав святкування преподобного Сергія Радонезького у Троїце-Сергієвій Лаврі – духовній столиці РПЦ. Замість нього служив митрополит Володимир з Молдови.

    «Попри суворі заходи безпеки, які були введені патріархією для митрополитів, архієпископів та єпископів …, недопатріарх не з‘явився на святкуванні», – пише отець Андрій. У зв’язку з чим він припустив, що Кіріл вмер.

    Запит «гундяй умер» підскочив у пошукових трендах 8 жовтня 2022 року. Найбільше людей з України цікавились, чи помер Кіріл (Гундяєв), адже він благословляв російські війська йти війною проти України.

    Причиною таких запитів стала поява інформації про погіршення здоров’я Гундяєва. Він захворів на коронавірус у день промови Путіна про «приєднання», тобто окупацію територій України до росії.

    Жодних офіційних повідомлень про те, що з Гундяєвим щось трапилося, станом на 9 жовтня 2022 року немає. Патріарху РПЦ зараз 75 років.

    Найсвіжіше

    Популярне