П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ на Одещині освятив наріжний камінь для будівництва храму

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 жовтня відвідав з архіпастирським візитом Одеську єпархію та в селищі Таїрове звершив чин освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь святого преподобного Сергія.

    Спільно з предстоятелем Православної Церкви України молилися митрополит Вінницький і Барський Симеон, керуючий Одеською єпархією єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Павло, секретар Одеської єпархії протоєрей Теодор Оробець, духовенство єпархії, віряни та благодійники, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього храму.

    «Цей храм є також уособленням любові і добра. Коли ми будуємо храми, то так, видимим чином, виявляємо свою любов до Бога. Але і Господь є до нас милостивим, бо ми нині маємо можливість вільно зводити храми – на відміну від інших часів, коли храми закривались, руйнувались. Тому ми дякуємо Богу за Його ласку і у своїх молитвах просимо, щоби Він благословив цю добру справу», – сказав митрополит Епіфаній, звертаючись до присутніх.

    Предстоятель Православної Церкви України висловив велику втіху, що має можливість з архіпастирським візитом відвідати цей прекрасний край, південний форпост нашої України, який мужньо витримує ворожі атаки.

    «Одеса, дійсно, є містом-героєм, і знову підтверджує, що це так. Під підступними ударами ворога ніхто не похитнувся, всі переконані в тому, що ми й надалі будемо будувати свою єдину, незалежну, сильну і демократичну Україну. Тому нехай Господь береже нас в цей час випробувань, дає нам силу і наснагу творити добро і, єднаючись, протистояти сучасним викликам. Разом ми неодмінно переможемо!» – зазначив митрополит Епіфаній.

    Блаженнійший владика також відзначив високими церковними нагородами меценатів та будівничих храму.

    Найсвіжіше

    Популярне