Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині відкрили пам’ятну дошку першому патріарху Київському і всієї України Мстиславу

    У четвер, 6 жовтня, у селі Білокриниця Кременецького району, що на Тернопільщині, відкрили та освятили пам’ятну дошку першому патріарху Київському і всієї України Мстиславу.

    Під благословінням Преосвященного владики Нестора, архиєпископа Тернопільського та Кременецького, священників Лановецького благочиння Православної Церкви України та численної громадськості краю був відслужений молебень за Україну та її героїчних воїнів – захисників, повідомляють “Тернополяни”.

    А опісля – відкриття та освячення пам’ятної дошки першому патріарху Київському і всієї України сл.п. Мстиславу (в миру Степану Скрипнику), який в далеких 1926-30рр трудився урядовцем в місцевій гміні.

    Святіший патріарх Київський і всієї Руси-України Мстислав (у миру Степан Іванович Скрипник народився 10 квітня 1898, Полтава — помер 11 червня 1993, Ґрімсбі, Канада) — український державний, політичний, громадський і церковний діяч, предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, першоієрарх УАПЦ в США та діаспорі, хорунжий Армії УНР.

    Племінник (син сестри) Симона Петлюри, Головного отамана військ та Голови Директорії Української Народної Республіки.

    Найсвіжіше

    Популярне