П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Головний рабин України закликав мобілізованих російських євреїв здаватися в полон українцям

    Головний рабин України Моше Реувен Асман записав спеціальне відеозвернення до російських євреїв, закликаючи їх усіма способами ухилятися від мобілізації до ЗС РФ, щоб не брати участь у військових злочинах і вбивствах, які чинила російська армія під час злочинної війни проти народу України.

    Рав Асман закликав тих, хто вже насильно мобілізований, здаватися в полон під гарантію дотримання всіх міжнародних норм і конвенцій українською стороною, передають detaly.co.il.

    Відео оприлюднене у п’ятницю, 7 жовтня, в рамках гарячої лінії Координаційного Штабу «Хочу жити», організованою Україною для російських військових та їхніх сімей — з контактними телефонами та телеграм-ботами для здачі в полон.

    “Наша свята Тора забороняє євреям брати участь у військових злочинах, у будь-яких злочинах, щоб вбивати людей”, – нагадав рав Асман. Він попросив переслати це відео тим росіянам, які можуть бути відправлені воювати в Україну, та запропонував їм ще до поїздки на фронт зателефонувати вказаними телефонами та повідомити про свою готовність здатися в полон. “Виберіть життя!” – закликає рав Асман.

    Найсвіжіше

    Популярне