Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові проводять майстер-класи з іконопису на склі

    Львівський музей історії релігії проводить майстер-класи з іконопису на склі. На занятті можна власноруч написати образ на склі і створити оберіг як для себе, так і для рідних чи друзів. Учасниками майстер-класу “Небесні покровителі” можуть стати як дорослі, так і діти, пише Суспільне.

    На уроках можна навчитесь малювати небесного заступника України і воїна Архангела Михаїла, покровителя армії та війська Юрія Змієборця та символ українського війська на фронті — Покрову. Усі ескізи образів спрощують, аби їх могли намалювати навіть ті, які ніколи цього не робили.

    “Це серія “Небесні покровителі”. Чому “Небесні покровителі?” Тому що зараз дуже складний час і всі потребують захисту і діти, і військові. Покрова вважається захисницею усієї України, тому що вона і сімейний оберіг, і для військових. І намальований вами образ зі щирими побажаннями, почуттями, він є дуже потужним оберегом”, — каже художниця Лідія Григель.

    Уроки проводить художниця музею Оксана Гірняк.

    “Кожен з учасників може собі обрати свою ікону і навчитися малювати на склі. Малярство на склі — це є дуже цікава техніка, вона відрізняється від малюнку на дереві, на папері, тому що це є техніка навпаки. Перше ми наносимо контур на скло, а тоді поетапно малюємо ікону. Перше замальовуємо дрібні деталі, потім ідемо до великого фону”, — каже художниця.

    Дорослі та діти можуть намалювати образ святого

    Навчитися малювати ікони на склі прийшло подружжя Лесі і Михайла Олексяк. Кажуть, хочуть навчитися чогось нового, а ще іконопис заспокоює і допомагає перезавантажитись.

    “Дуже подобається щось створювати, подобається творчість, так само любимо з чоловіком відвідувати святі міста. І так вирішили навчитися чогось нового і хочемо намалювати ікони на склі. Я обрала собі Богородицю”, — каже Леся Олексяк.

    “Вибрав Святого Миколая, бо то є мій покровитель, для дому, освятити в церкві і молитись до даного святого”, — каже Михайло Олексяк.

    Майстер-клас “Небесні покровителі” відбувається щоп’ятниці у Львівському музеї історії релігії.

    Найсвіжіше

    Популярне