П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Потурання колабораціонізму в УПЦ МП свідчить, що рішення в Феофанії є блефом, – богослов

    Грузинський Богослов Мамука Путкарадзе прокоментував нещодавню участь кліриків УПЦ МП на виступі владіміра путіна про окупацію областей України. Він впевнений, що ігнорування покарання на цих колаборантів збоку УПЦ МП свідчить, що собор у Феофанії був блефом і профанацією. 

    «Колабораціонізм під час вторгнення Росії в Україну в особі кліриків так званої Української Православної церкви Московської патріархії набирає рекорди. Два останні обурливі факти: Митрополит Луганський і Алчевський УПЦ Пантелеймон був у Кремлівському палаці на церемонії підписання включення до складу РФ республік Донбасу, Херсонської та Запорізької областей.

    Чи будуть дії кліриків хоча б засуджені? Чи будуть вони позбавлені сану? Чи буде ініційовано церковний суд? Чи буде як з Ізюмським митрополитом Єлисеєм, який втік до Бєлгорода, і на колабораціонізм якого митрополит Онуфрій і іже з ним просто заплющили очі і ничтоже сумняшеся призначили нового єрарха», – припускає богослов.

    Він додав, що у Кремлівському палаці також помітили настоятеля Свято-Саввинського монастиря міста Мелітополя архімандрита Іоанна, який входить до Запорізької єпархії УПЦ МП і активно закликав місцеву окупаційну владу якнайшвидше провести референдум за приєднання до Росії.

    «Подібних фактів можна навести багато, і всі вони доводять те, що травневі рішення у Феофанії про розрив із московською патріархією в кращому разі профанація та блеф, а в гіршому – підступність і зрада…», – підкреслив Мамука Путкарадзе.

    Найсвіжіше

    Популярне