Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кардинал Кох: я не сподівався, що патріарх Кіріл дійде до релігійного виправдання війни

    Голова ватиканської Дикастерії у справах підтримки єдності християн кардинал Курт Кох поспілкувався з пресою: швейцарським виданням NZZ am Sonntag та німецьким католицьким тижневиком Die Tagespost.

    Єрарх Римо-католицької Церкви зазначив, що московський патріарх Кіріл прагнув укласти з Ватиканом стратегічний союз на захист християнських цінностей. Кардинал Кох добре знає Кіріла, навіть цінує його як людину, але визнає, що його позиція «стосовно конфлікту в Україні» стала для нього великою несподіванкою. Куріальний кардинал не очікував, що православний єрарх зайде аж так далеко і буде виправдовувати війну. Уже раніше, зазначив кардинал, Кіріл за кожної нагоди нападав на УГКЦ, передає Credo.

    В інтерв’ю для NZZ am Sonntag глава ватиканського відомства позитивно оцінив переказування Україні зброї. «Абсолютний пацифізм, який тільки збоку приглядається до насильства, не є християнським. Якщо справа дійшла до несправедливої агресії, а я можу втрутитися, то я повинен це зробити. Сам Папа на зворотному шляху з Казахстану визнав надання Києву зброї морально виправданим, якщо завдяки цьому жертви нападу можуть захищатися», — додав кардинал.

    Найсвіжіше

    Популярне