Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Православні Росії повинні не погоджуватися на мобілізацію – Кирило Говорун

    Богослов, архимандрит Кирило (Говорун) нагадав, що православні християни, згідно з “Основами соціальної концепції РПЦ”, можуть і повинні відмовитися від участі у загарбницькій війні проти України.

    “Якщо влада змушує православних віруючих відступити від Христа і Його Церкви, а також до гріховних, шкідливих для душі діянь, Церква повинна відмовити державі в послуху. Христианин, за велінням совісті, може не виконувати побажання влади, яка схиляє до тяжкого гріха. (ІІІ 5)”, – процитував він основний документ РПЦ, передає РІСУ.

    “Цей пункт був внесений свого часу до офіційного документу РПЦ особисто митрополитом (нині патріархом – ред.) Кірілом, і це тоді роздратувало Кремль”, – додав богослов.

    За його словами, тепер цей пункт став актуальним як ніколи. Бо російська влада зараз змушує робити шкідливі для православних діяння – участь у загарбницькій війні. І тому росіяни згідно з концепцією не тільки можуть, а й мусять відмовити своїй державі у послуху.

    “Шкода тільки, що Патріарх, який колись підписав це, тепер також спонукає росіян до “тяжкого гріха””, – зауважив архимандрит Кирило (Говорун).

    Найсвіжіше

    Популярне