Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Міжнародні православні благодійники разом з православними Америки нададуть негайну допомогу людям в Україні

    Міжнародна православна благодійна організація (IOCC) оголосила, що за підтримки Православної Архиєпархії Америки, надасть негайну допомогу людям в Україні, які переміщені внаслідок конфлікту та отримують допомогу через шість єпархій Православної Церкви України.

    Реакція IOCC на конфлікт в Україні почалася в березні цього року і включає роботу в Польщі та Румунії, а також в Україні. Завдяки фінансуванню Архиєпархії IOCC продовжуватиме задовольняти надзвичайні потреби в Україні, особливо важливі з наближенням зими, повідомляє Orthodox Times.

    Нова ініціатива надасть церковним і громадським центрам розміщення в Україні такі речі, як ліжка та матраци, а також побутову техніку, як-от пральні машини, сушильні машини та плити. Крім того, сім’ї, які втратили засоби до існування внаслідок конфлікту, отримають матеріальну допомогу, харчування, пастирську опіку та консультації в рамках програми, а переміщені особи, які перебувають у особливо вразливих ситуаціях, зокрема люди похилого віку, люди з інвалідністю та сироти, отримають гаряче харчування протягом зимових місяців із церковної столової кухні.

    Очікується, що програма охопить понад 30 000 людей, які потребують допомоги через триваючий конфлікт в Україні.

    «Оскільки притулки в Україні стикаються з гострою нестачею, і багато хто продовжує залишати свої домівки, люди Христа покликані служити нашим ближнім у потребі», — сказав архиєпископ Елпідофор, голова Православної Архиєпархії Америки. Разом ми можемо запропонувати елементарний комфорт і гідність багатьом людям, які втратили майже все».

    Завдяки персоналу на місцях, а також у Польщі та Румунії, триває робота над вирішенням найнагальніших потреб і закладення основи для довгострокового реагування на зміни обставин і потреб у найближчі роки.

    Найсвіжіше

    Популярне