П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна вже перемогла, бо сила не в ракетах, а в єдності нації, – головний рабин України

    Головний рабин України Моше Реувен Азман переконаний, що Україна вже перемогла у війні з Росією, українцям треба лише закріпити свою перемогу, звільнивши решту окупованих територій.

    Про це він розповів Еспресо.

    “З одного боку, я думаю, що в Україні відбувається трагедія, а з іншого, – я всім українцям кажу: давайте ми будемо оптимістичними. Єврейський народ проходив страшні трагедії, вставав і йшов далі вперед, будував своє майбутнє. Я своїм вірянам сьогодні казатиму, що ми молимося за перемогу, молимося на нашій святій Торі. Тут, в Україні, Всевишній зробив вже великі дива. Ми бачимо, що Україна вистояла, хоча всі говорили, що вона більше ніж три дні не вистоїть, а Україна встояла і йде тільки у контрнаступ. Вона вже перемогла, вона тільки має закріпити свою перемогу проти великого агресора”, – сказав Моше Реувен Асман.

    Головний рабин України переконаний, що український народ сильніший за чисельність російської армії, оскільки він об’єднаний в одне ціле у своїй боротьбі проти Росії.

    “Тому я кажу, що сила не в ракетах або численності армії, а сила в бойовому дусі, у єдності нації, у самопожертві. Всевишній допомагає і він на боці України, тому ми будемо молитися, щоб прийшов Месія, адже, як написано у пророків, після його приходу припиняться усі війни й усі люди будуть жити щасливо, добре матеріально й духовно”, – наголосив він.

    Найсвіжіше

    Популярне