Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У Москві розповіли про важливість для них парафій РПЦ закордоном і псевдореферендумів

    22 вересня 2022 року в Громадській палаті рф відбувся круглий стіл “Росія-Донбас: образ майбутнього і релігійна спільнота”. Участь взяли релігійній і державні діячі росії.

    Організаторами заходу виступили Комісія Громадської палати РФ з гармонізації міжнаціональних і міжрелігійних відносин і Загальноросійська громадська організація “Російська асоціація захисту релігійної свободи” (РАРС), яка раніше виступала проти свободи Латвійської Церкви від РПЦ.

    З боку РПЦ до учасників звернулися керівник Управління по роботі з державними структурами Синодального відділу по взаєминах Церкви з суспільством і ЗМІ П. В. Лебедєв і керівник сектору з розвитку соціальних проєктів Синодального відділу з церковної благодійності та соціального служіння Н. А. Сетянова, передає сайт РПЦ, інформує Духовний Фронт України.

    У своїх виступах присутні наголосили на важливості проведення злочинних і незаконних псевдореферендумів про входження до складу росії Донецької та Луганської народних республік, а також Херсонської та Запорізької областей України.

    РПЦ повністю підтримує всі злочини кремля і вмішується в політичні питання, будь то референдум чи інші.

    Крім того, на круглому столі говорили про участь релігійних організацій Росії у відновленні «мирного життя» на окупованих територіях. Там також обдумували над мирним співіснуванням росії і України.

    Російський уряд і релігійні лідери в росії дійшли висновку, що діяльність релігійних організацій є важливим фактором консолідації громадськості в росії та за кордоном.

    Таким чином українська влада має прийняти ці свідчення агресора до уваги і вжити заходів з ліквідації російської церковної мережі в Україні.

    У своєму слові голова Російської асоціації захисту релігійної свободи С.А. Мельников наголосив, що очолювана ним асоціація готова надавати всіляку правову підтримку релігійним організаціям, які знаходяться на території областей, де планується проведення псевдореферендумів.

    Нагадаємо, священник-співак Клименко і єпископ УПЦ МП закликали до об’єднання з ПЦУ. В Кремлівських пропагандистів відтоді загострилась паніка. Також російські пропагандисти приховали відео де монахиня УПЦ МП дякує росії за «захист».

    Варто зазначити, що РПЦ втратила контроль над Латвійською і частково Українською Церквами після відповідних змін в цих Церквах.

    Найсвіжіше

    Популярне