П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник-співак Клименко і єпископ УПЦ МП закликали до об’єднання з ПЦУ. В Кремлі паніка

    Переможець пісенного конкурсу Голос Країни, відомий священник УПЦ МП Олександр Клименко 24 вересня закликав до об’єднання. Хоча Клименко не написав про ПЦУ, єпископ УПЦ МП Іона (Черпанов) уточнив що мова йде саме про Православну Церкву України.

    «Коли є спільний ворог і спільна мета, то об’єднуються навіть вчорашні супротивники. А якщо ні – обов’язково програють. Бо ворогу тільки того й треба, щоб українці сварилися всередині своєї країни. Хочете під час війни допомогти військам РФ поневолити Україну? Тоді продовжуйте сіяти ворожнечу. Результат побачите швидко.
    Ми або будемо сіяти взаємодопомогу і єднання, або наші поля будуть засівати чужі люди», – йдеться в дописі священника УПЦ МП.

    У роспропагандистів паніка

    Хоч до реального об’єднання ще далеко, російські пропагандисти б’ють на сполох.

    Зокрема агенти російських спецслужб розмістили у своїх телеграм-каналах ряд публікації присвячені критиці слів Клименка. Їхній зміст можна охарактеризувати, як паніка в росії через об’єднання і консолідацію українців, що зміцнить нашу Україну.

    Російські пропагандисти одразу почали писати про «антихристиянський» характер об’єднання УПЦ МП із ПЦУ.

    Крім цього їх роздратувало, що УПЦ МП і ПЦУ у майбутньому можуть об’єднатись і разом допомагати армії бити окупантів.

    «Але якою є спільна мета для віруючих? Участь у війні проти сусідньої держави? Невже? А як же апостол, який писав про те, що наша війна не проти плоті крові, а проти духів зла? І яка мета християн? Невже національна велич?…у автокефалістів УПЦ інша мета – не спасіння душі, а творення націоналістичної держави. І тому Іона разом із Клименком пропонують розкольникам йти не шляхом Церкви та об’єднуватись на фундаменті церковного вчення, а об’єднуватись на фундаменті націоналізму», – обурюються пропагандисти.

    Об’єднання УПЦ МП з ПЦУ вони почали називати «наслідками собору в Феофанії».

    «У нас тепер лише одне питання. Клименко – це ворог Церкви чи хтось навмисне раніше вводив паству УПЦ в оману (за принципом „обіцяйте зараз усе що завгодно, вішатимемо потім“)?», – йдеться в дописі на сторінці одного з агентів Кремля.

    Що це означає?

    Об’єднання православних в Україні не на руку росії. Звісно що об’єднання Церков об’єднає і українську націю і воно дуже похитне плани рашистів із захоплення України. Саме тому в хід включаються різного роду “собаки”, які намагаються довести, що УПЦ МП не можна єднатись з ПЦУ.

    Таке вже було раніше. У липні проросійські сайти випустили ряд публікацій, для очорнення діалогу УПЦ МП і ПЦУ. Завдання ж Української держави і обох церков розпочати діалог і співпрацю. Зустрітись врешті решт за одним столом. Для цього потрібно докласти зусилля. Зі свого боку УПЦ МП має перестати ставитись до ПЦУ, як до «самосвятів», адже таке ставлення нічим не виправдане.

    Найсвіжіше

    Популярне