Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Театр абсурду: у росії релігійні і державні діячі засудили агресію ЗС України і тиск на УПЦ МП

    Антиутопія Орвел 1984 відпочиває в порівнянні із тим, що коїться в росії зараз. У рф традиційно назвали чорне – білим і навпаки. 22 вересня 2022 року в Громадській палаті рф відбувся круглий стіл “Росія-Донбас: образ майбутнього і релігійна спільнота”. Участь взяли релігійній і державні діячі росії.

    Підсумком засідання стала спільна заява учасників круглого столу, серед яких представники духовенства, у якій було висловлено (!) «засудження збройної агресії українських збройних сил проти мирних громадян та об’єктів цивільної інфраструктури», передає сайт РПЦ, інформує Духовний Фронт України.

    Нагадаємо, від початку повномасштабної війни росія вбила 391 українську дитину, але російським громадянам це неможливо пояснити, тому вони брешуть про злочини ЗСУ. Це банальна тактика звинувачувати іншого в тому, в чому сам провинився.

    Зараз росія напала на Україну і щей має наглість звинувачувати в чомусь українських захисників. Це те ж саме, якби Гітлер звинуватив США у вбивстві маленьких дітей під час другої світової війни.

    Крім цього у Кремлі незадоволені, що українська влада нібито розпочала кампанію «з дискредитації Української Православної Церкви та вилучення її майна».

    Громадяни країни-окупанта виступили проти насильницьких дій щодо священнослужителів і парафіян УПЦ МП.

    У заяві також висловлено намір російської громадськості надати максимальне сприяння релігійним та іншим некомерційним організаціям в терористичних псевдореспубліках «ДНР» і «ЛНР», Запорізької та Херсонської областей. Росіяни публічно заявляють, що фінансуватимуть в Україні п’яту колону – УПЦ МП, щоб та допомагала в інтеграції окупованих територій до складу росії і загалом підтримувала окупантів в Україні.

    З боку Синодального відділу із взаємовідносин Церкви з суспільством і ЗМІ РПЦ в заході також взяли участь співробітники Управління по роботі з державними структурами диякон РПЦ Захарія Бегдаш і референт П. А. Овсянніков.

    На заході також виступили: заступник голови комісії, член Ради при Президентові рф з питань міжнаціональних відносин М.А. Лянге, член Ради при Президентові рф із взаємодії з релігійними об’єднаннями, начальницький єпископ РПЦХВЄ С.В. Ряховський і представник Буддійської традиційної сангхи Росії у Москві санжай лама А.А. Бальжиров. Прозвучали також виступи голови Громадської палати терористичної «Луганської народної республіки» та інших тимчасово окупованих територій.

    Нагадаємо, священник-співак Клименко і єпископ УПЦ МП закликали до об’єднання з ПЦУ. В Кремлівських пропагандистів відтоді загострилась паніка.

    На окупованих територіях російські пропагандисти приховали відео де монахиня УПЦ МП дякує росії за «захист». На Херсонщині за “референдум” агітують вигаданими висловами, що приписують святому УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне