П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ провідав поранених воїнів та освятив нове відділення Інституту травматології

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви митрополит Епіфаній 23 вересня відвідав Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України.

    Архієрея зустрічали директор Інституту Юрій Поляченко, академік Георгій Гайко, президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк, місцеві лікарі та настоятель каплиці на честь святого великомученика Пантелеймона, що знаходиться в приміщенні лікувального закладу протоєрей Ігор Лавришин, передає пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній освятив нововідкрите Відділення важкої поліструктурної травми та провідав поранених захисників Батьківщини, які проходять там лікування.

    Згодом у конференц-залі медичної установи відбулося урочисте засідання, до якого долучилися Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

    Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх зі словом, а також відзначив керівництво Інституту, лікарів та волонтерів церковними нагородами.

    «Час невблаганний і той відрізок життя, який дається кожному з нас ми повинні використати на благо й для служіння ближнім. В цьому контексті праця лікарів є визначною, адже вони стають знаряддям Божим і через них Господь допомагає тим, хто цього потребує. Особливо це стосується лікування новітніх героїв, воїнів, які захищають Батьківщину, боронять найдорогоцінніше – життя наших співгромадян та нашу свободу», – зазначив митрополит Епіфаній.

    «Випробування є важкими, але не можна падати духом чи зневірюватися, адже на нас лежить велика відповідальність – зберегти для нащадків нашу незалежність та глибоке історичне коріння. Пам’ятаймо, що в кінцевому результаті правда перемагає завжди. І Христос, який прийшов у світ, перетерпів страждання й розп‘яття, але відбулося воскресіння. Через страждання проходить і наша держава, але неодмінно настане наша перемога і мир. Тож з Божою допомогою робімо кожен на своєму місці усе можливе для наближення цього», – зокрема сказав предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній зустрівся з начальником Служби військового капеланства ЗСУ. Також він зустрівся з послом Великої Британії Меліндою Сіммонс.

    Найсвіжіше

    Популярне