П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з послом Великої Британії Меліндою Сіммонс

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Зустріч відбулася в резиденції пані посла.

    Предстоятель Православної Церкви України від повноти Української Церкви та від себе особисто висловив співчуття з приводу смерті королеви Великої Британії Єлизавети II, передає пресслужба ПЦУ.

    “Відданість Її Величності Королеви Єлизавети ІІ служінню народу Британії та країнам Співдружності – надзвичайний приклад відповідального лідерства, який назавжди залишиться в історії людства. Сили та натхнення для цього вона черпала у своїй вірі в Христа. Нехай Господь прийме її душу в Небесних Оселях! Вічна пам’ять!”, – сказав митрополит Епіфаній та зробив запис у пам‘ятній книзі.

    Упродовж спілкування учасники зустрічі обговорили широке коло актуальних питань.

    Зокрема, мова йшла про стан і розвиток Православної Церкви України, соціальні ініціативи нашої Церкви, релігійне життя та міжконфесійні відносини в Україні та світі, взаємодію Церкви та суспільства, державно-церковні відносини.

    У свою чергу Мелінда Сіммонс висловила вдячність предстоятелю помісної Української Православної Церкви за щирі слова співчуття та зустріч. Пані посол запевнила, що Велика Британія і надалі підтримуватиме демократичний розвиток України, її незалежність та територіальну цілісність.

    Найсвіжіше

    Популярне