Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти у Криму хочуть масово мобілізувати кримських татар

    80% повісток на мобілізацію у тимчасово окупованому Криму надійшли кримським татарам, які складають менше 20% населення в Криму.

    Про це повідомив журналіст Осман Пашаєв.

    “Підступна російська машина вирішили на забій відправити найнеблагонадійніших. Інформація на підставі даних по повістках в п’ятьох селах Криму. Що там муфтій Еміралі ефенді? Вже обіцяв по 72 гурії кожному кримцю, що має бути вбитий за путінські злочини”, – написав Пашаєв.

    За його словами, списки створили заздалегідь, бо Кремль оголосив про “часткову мобілізацію” 21 вересня після обіду, а вже увечері в Криму почали обдзвонювати родини кримських татар з викликами до військкомату.

    У Меджлісі кримськотатарського народу аналізується тривожна ситуація, що складається у тимчасово окупованому Криму з 21 вересня у зв’язку з черговим злочином російської окупаційної влади – мобілізацією жителів Криму в збройні сили Росії.

    При цьому, до Меджлісу кримськотатарського народу звертаються жителі Криму різних національностей, просять дати роз’яснення, як уникнути незаконного призову жителів окупованих територій до армії окупуючої держави, що є грубим порушенням ст. 51 Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року про захист цивільного населення під час війни, повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

    Найсвіжіше

    Популярне