П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В єпархії РПЦ в Литві образились на зустріч заступника міністра із Вселенським патріархом

    У Віленсько-Литовській єпархії РПЦ, що ще називає себе Православною Церквою в Литві, з “жалем і тривогою” сприйняли зустріч Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія з делегацією Литви на чолі із заступником міністра закордонних справ Мантасом Адоменасом.

    У ході зустрічі патріарх та представники литовської державної влади обговорили служіння Матері-Церкві, ситуацію в Православній Церкві та в Литві, а також інші питання, що становлять взаємний інтерес.

    “Такі дії влади викликають надзвичайний жаль і вселяють тривогу, оскільки знову питання православної громади країни вирішуються за її спиною і без її участі. При цьому громадськість не інформується про кроки, що робляться владою, та їх цілі”, – говориться в повідомленні Віленсько-Литовській єпархії РПЦ.

    Архиєрей і постійний член Синоду РПЦ митрополит Віленський та Литовський Іннокєнтій зазначив, що “спроби кількох колишніх священників, які вступили на шлях розколу, посіяти смуту не дали бажаного результату – як православне духовенство, так і миряни Віленсько-Литовської єпархії засвідчили свою вірність священноначалию та Матері-Церкві”. Під Матір’ю-Церквою архиєрей звичайно мав на увазі РПЦ.

    За його словами, “захищаючи інтереси маленької групи віруючих, які конфліктують із законною православною єрархією, влада не повинна нехтувати інтересами абсолютної більшості православних, які й не думають про зміну церковної юрисдикції”.

    Найсвіжіше

    Популярне