Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    ПЦУ відзначає День молитви за сім’ю

    22 вересня – день вшанування пам’яті батьків Пресвятої Богородиці, святих Іоакима та Анни, родина яких є зразком подружньої вірності, благочестя, надії на Бога і нагороди від Нього за чесноти. За рішенням Священного Синоду Православної Церкви України цього дня відзначається День молитви за сім’ю.

    Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

    “Немає жодної української родини, яку би не зачепила ця жорстока російська війна проти України. Вимушено, не зі своєї волі, але заради рідних – дітей, дружин, матерів, батьків – сім’ї нині роз’єднані: хтось на фронті, хтось став тимчасовим біженцем, вимушеним мігрантом, хтось вже ніколи не повернеться живим додому або не застане живими своїх близьких…”, – зазначив владика Епіфаній.

    За його словами, у храмах ПЦУ в цей день ми підносимо особливі молитви за українські сім’ї. Ми просимо Господа та Його Пречисту Матір захистити й вберегти кожного українця, аби зберегти родини. Просимо благословити усіх наших захисників і захисниць, дарувати сили фізичні і духовні для знищення зла на нашій рідній землі.

    “Просимо у Бога перемоги і встановлення справедливого миру, щоби якнайшвидше відбулося возз’єднання сімей і щоб на обличчях матерів та дітей сяяли щасливі посмішки, а на очах блищали лише сльози щастя й любові. Так, як ми нині радіємо повідомленню про повернення з російського полону 215-ти захисників України. І ми безмежно вдячні Богові, що Він чує наші молитви та допомагає повертати наших Героїв живими додому.
    Господи, спаси і збережи українців!” – наголосив предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне